Als dochter van een ondernemer lag het voor de hand dat ik ooit de overstap naar een eigen kantoor zou maken. Toen die kans zich in 2002 voordeed, heb ik dan ook niet lang geaarzeld. Daarvoor werkte ik vier jaar als accountant op verschillende MKB-accountantskantoren. Mijn cliëntenportefeuille bestond ook toen al uit MKB-ondernemingen.

Het prettige aan onze organisatie vind ik de kleinschaligheid en het directe, persoonlijke contact. We kennen onze cliënten goed en zijn op de hoogte van wat er binnen hun MKB-onderneming of apotheek speelt. De contacten zijn informeel en hecht. Mensen kunnen overdag bovendien gewoon langskomen. Zonder afspraak. Het komt regelmatig voor dat een klant even ‘aanwaait’ om kort iets te bespreken of om wat dossiers te brengen. Dat mensen zich bij ons thuis voelen en weten dat ze professioneel worden ondersteund, vind ik heel belangrijk.